Att cykla är något alla kan göra

Visste du att det går att cykla utan armar, ja till och med utan ben? Att cykla är något som alla kan göra, det oavsett förutsättningar, behov och villkor. När det kommer till cykling finns det faktiskt inte mycket som är omöjligt.

Tycker du att det är tungt att cykla? Köp en elcykel! Får du ont i rumpan av din mountainbike? Byt sadel! Kännas cykeln stor och klumpig? Välj en smalare modell! Det finns med andra ord mängder av lösningar och alternativ som hjälper dig att hitta bästa möjliga cykling för dig.

Tillgång till frihet

Att lära sig att cykla är för många en självklarhet när man är liten. Och tur är väl det, för cykla är inte bara roligt och ger bra träning. Utan genom att kunna cykla blir man också mer fri. Man kan ta sig till fantastiska platser utan att behöva lägga ner varken mycket pengar, tid eller förstöra miljön för att kunna ta sig fram. Det finns med andra ord inte så många ursäkter för att inte cykla, idag inte ens för dem som inte har några ben eller armar.

Tänk utanför ramarna

Bara för att nio av tio personer cyklar med hjälp av benen betyder inte det att du också måste det, det vill säga oavsett om du kan eller inte. Idag finns det cyklar där du kan trampa med händerna istället för fötterna, samt cyklar där du i princip ligger ner istället för sitter upp.

 

 

Hur märkligt det än må låta så finns det alla möjligheter att hitta den cykel som passar en själv och ens egna behov och förutsättningar. För att du ska göra det måste du dock våga testa även fast det kan se eller kännas ovant till en början.

Glöm allt vad som heter boxar och ramar, som exempelvis de som finns hos artiks.se/ramar, när det kommer till att cykla. Att cykla är allt annat än fyrkantigt och inramat. Så länge du inte skadar dig själv eller någon annan, eller bryter mot någon lag eller regel så får du cykla precis på det sättes som du själv vill och på det sätt som passar dig.