Spännande cykelutflykter för hela familjen

Att cykla iväg hela familjen för en spännande och rofylld aktivitet i staden eller på landsbygden är någonting som alla borde ta sig tiden till ibland. Dessutom kan ni kombinera nytta med nöje. Dina barn kan slita sig från TV-skärmen och lekrummet som är fyllt med lego star wars. Istället kan ni motionera och röra på er, samtidigt som cykelutflykten garanterat kommer att locka till en hel del skratt.

Men hur väljer man en passande sträcka och vart kan man cykla i Sverige? Vi ger dig några resmål i Sverige där ni kan cykla hela familjen.

Visingsö – har någonting för alla åldrar

Från Gränna kan du och familjen enkelt ta er till Visingsö med hjälp av färja. Ni kan välja att ta med era egna cyklar, men det finns också flera cykelhandlare på ön där du kan hyra cyklar i olika storlekar och modeller, då även mindre barncyklar.

Fördelen med att cykla på Visingsö är att landytan är relativt platt med minimala backar och vackra vyer som ni kan cykla igenom. Dessutom finns det flera olika aktiviteter som ni kan göra uppehåll vid och som passar stora som små. Remmalagen är till exempel mycket populär eller varför inte besöka borgen som ligger precis vid hamnen.

Stockholms skärgård

Men även i stora Stockholm kan du hitta fina cykelbanor som går längst med vattnet och som dina barn kommer att uppskatta. Eller varför inte ta en cykeltur genom Vasaparken? Därefter kan ni parkera era cyklar och gå på Skansen eller Gröna Lund. Stockholm har ett varierat utbud med aktiviteter och kan ni kombinera detta med cykling så kan ni slå två flugor i en smäll.