Så kan cykeln bli ditt första val

Om du ger dig själv bättre förutsättningar för att välja cykeln som första val när du ska åka någonstans är det mycket lättare att faktiskt göra det. Har du en trasig cykel är det inte så lätt att välja cykeln framför bilen eller tåget. Därför kan du behöva köpa en ny cykel, eller laga den du redan har för att detta ska vara möjligt. Vi tycker att du ska ta cykeln i första hand – det ger så många positiva konsekvenser.

Bra för plånboken

När du ska åka bil till affären tänker du förmodligen inte på att du göra av med pengar även när du åker dit och hem igen. Har du en cykel kostar det dig ingenting att åka till och från affären. Du kan åka till ICA eller Babyland hur mycket du vill utan att spendera en enda krona på transportmedel.

När du köper en cykel behöver du betala en gång, inte varje gång du sätter dig på cykeln – vilket du behöver med en bil. Dessutom är det betydligt dyrare att köpa en bil än att köpa en cykel, och så är det mycket enklare att ta hand om en cykel.

Bra för miljön

En annan positiv sak, och även en väldigt viktig anledning till att välja cykeln före bilen är för att det är mer miljövänligt. Jordens miljö och klimat befinner sig i en kris som kräver snabba åtgärder och långvariga lösningar – en sådan lösning är att minska på våra utsläpp genom att minska användningen av fordon som drivs av olika drivmedel. Ta cykeln istället, och om du dessutom har en elcykel behöver du inte duscha varje gång du kommer fram till jobbet.