Bra musik

Jag är ju en man med många och spretiga intressen vilket ni säkert har förstått vid det här laget. En sak som för mig är viktig under ett träningspass är bra musik. Med bra musik menar jag inte dansband eller jazz – här är det hårdrock alla dagar i veckan som gäller. Det finns mängder med musik som får mig att bli pepp och verkligen ge järnet fullt ut under en träning. Framförallt är det många av de äldre banden som har ett hårt grepp om mitt hjärta, men vad gör det? Jag älskar dessa från djupet av mitt hjärta och står verkligen för det.

Ett klassiskt band som måste nämnas då det kommer till hårdrock är Iron Maiden. Det går verkligen inte att komma ifrån eller blunda för. Hur häftigt är det inte att deras sångare faktiskt också är pilot och själv kan flyga deras enorma flygplan? Bandet grundades 1975 och turnerar fortfarande, det om något kan man väl ändå kalla för riktiga krutgubbar? Bra musik som ger mig lagomt påslag i puls när det är dags att ta i lite till fast att jag knappt tror att det finns mer och ta av.

Nyare band som jag fastnat för och som ligger mellan pop och rock är det svenska bandet Takida. Eller nytt och nytt. De har varit aktiva sedan 1999, men för mig hör det till nyare band. Det är ju nästan på 2000-talet! Musiken är lite lugnare och passar då jag ska göra lite lugnare pass eller har mycket fokus på stretchning. Jag tror verkligen att det finns musik, band och låtar för varje humör jag har, bara att jag kanske inte har hittat alla band än. Det är ju lätt att jag fastnar i de gamla banden jag gillar och därför inte upptäcker de nya, kanske ni har några bra tips?