Fördelar med att cykelpendla till jobbet

En cykel är inte bara en utmärkt investering för att du ska kunna utföra långa träningspass i naturen eller på landsväg. Den är även perfekt att använda för pendling till jobbet eller skolan.

Om du normalt sätt tar bilen eller bussen till arbetet på morgonen, så kommer en cykel att ge dig flera fördelar som vi ska gå igenom i denna artikel. Vi listar två anledningar till varför din nästa investering bör vara en anpassad pendlingscykel. Den behöver heller inte vara elektrisk. En klassisk herr- eller damcykel kommer att vara nog.

Hjälper dig att spara pengar

Att investera i en pendlingscykel behöver inte vara en särskilt kostsam investering. Dessutom bidrar en cykel till att du kan spara en rejäl slant i det långa loppet. Du slipper dyra bensinkostnader, parkeringsavgifter eller busskort. En cykel kommer därför spara dig pengar varje dag den används.

Har du längre till jobbet kommer en elcykel att vara perfekt. Du kan få lite hjälp på raksträckor eller i långa uppförsbackar. Detta gör det möjligt för dig att cykelpendla till jobbet, även fast det är lite längre. Det behöver dock inte nödvändigtvis ta mycket längre tid än att ta bussen på morgonen.

Vardagsmotion

Om du får träningen överstökad innan och efter jobbet så kommer du ha mer tid över för annat. Men dessutom kommer du att få mer aktiva minuter, en starkare kropp och enklare att koppla av på kvällen.

En annan fördel är att du kommer att kunna planera morgonen bättre, eftersom du inte behöver vänta på sena bussar eller tåg som ställs in.