Behagliga turer i vinterkylan

Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder – det är en sak som är sann! Det finns inga ursäkter som kan hålla en genuin cyklist hemma oavsett hur kallt eller blött det är där ute. Vi behöver ha riktigt bra kläder och tillbehör för att njuta ordentligt av våra cykelturer i vintervädret. Det inkluderar cykelhandskar, som ger dig värme, avlastar händerna under långa cykelpass, ger dig bättre grepp och stänger ute regn och fukt.

Min personliga favorit när jag är ute dagligen med min elcykel är Thermal Lite från PEARL iZUMi, som är en lätt isolerande handske som inte känns klumpig eller tjock. Loggan på handsken är dessutom i reflekterande material, vilket är ett plus. Denna handske passar allra bäst mellan +7 och +18 grader, så nu är det dags för en lite varmare handske om man vill hålla sig varm under december månad.

När det gäller kläder brukar jag säga att det är bättre att man klär sig lite för varmt än lite för kallt. Om man inte är så van vid att cykla i vinterkylan kan man behöva experimentera lite för att lära sig hur pass många plagg man behöver för att känna sig bekväm på cykeln. Det ska inte vara för varmt heller, men som sagt, det går alltid att ta av sig ett plagg om det blir för svettigt. Se till att ha en skön mössa under cykelhjälmen, för om det är något som man inte vill vara med om, så är det iskalla öronsnibbar.