Motionera mer för ett bättre välmående

Att motionera regelbundet är bevisat att ge ett bättre välmående överlag. Förutom att du stärker ditt hjärta och fysiska kondition, så kommer din mentala hälsa också att förbättras. Men för många kan det vara lite knepigt att addera mer motion i vardagen, som kanske redan är hektisk och fylld med bestyr som måste göras. Vi hjälper dig att hitta en bättre balans, för att du ska kunna klämma in lite mer vardagsmotion och därmed må bättre.

Hitta en rutin

Det svåraste av allt är att hitta en passande rutin som du kan hålla dig till. Det är därför alltid bättre att börja med enkla steg och förändringar i din vardag, för att sedan addera fler saker som du vill inkludera. Att successivt ändra dina vanor kommer göra det enklare att hålla fast vid dina mål och även göra att du fortsätter känna dig inspirerad att följa din nya rutin.

Så om du till exempel är en nybliven mamma, varför inte gå på långa promenader med barnvagnen eller investera i en joggingvagn? Investera i ett par riktigt sköna promenadskor som gör att du kan ta en promenad hem från jobbet eller gå en sväng under din lunchtimme. Det finns mängder av inköp som du kan göra, som kommer att hjälpa dig att nå dina mål snabbare.

Minimala förändringar som ger resultat

Men även väldigt små investeringar kommer att göra stor skillnad när du vill förändra din vardag och mängd aktivitet du utför. Att hålla sig sund innebär inte bara att du går till gymmet och svettas några gånger i veckan. Antal steg du tar om dagen, hur många trappor du går i och hur mycket du står upp under en dag, kommer även det att ha betydelse och ge resultat. Så tänk också på vilka små saker i livet som du kan förändra och som kommer att hjälpa dig att hålla dig mer aktiv.