Låtar som handlar om cyklar

Vi som älskar att cykla kan så klart inte få nog av allt som har med cyklar att göra. Idag har jag satt ihop en lista över de bästa låtarna som handlar om cyklar med en massa olika musikstilar. Låt dig inspireras och använd lista för att göra din egen musiklista på Spotify.

Bicycle Song med Red Hot Chili Pepppers är en populär låt som är perfekt när man är ute och cyklar. Sedan har vi Bicycles med The Maccabees och Nazareths My White Bicycle när man behöver lite pepp i uppförsbacken! Den kan man följa upp med Bicycle Race med Queen. När nerförsbacken kommer passar det med Pugh Rogefeldts Cykelsemester och Broken Bicycles med Tom Waits!

Om du är ute på landsbygden och trampar lite lugnt framåt kanske det passar med lite komiska sånger som Har ni cykellås med Tarzan och Banarne och Du ska få min gamla cykel med Mora Träsk. Kommer du ihåg den? “Du ska få min gamla cykel när jag dör… Du ska få min gamla kortlek när jag dör… Du ska få min gamla potta när jag dör…” Det påminner mig om gamla affischer som jag hade som liten med Tarzan och Banarne.

De mindre i familjen kan ha kul med låtar som Hönornas cykeltur och låten Cykeltur med Smultron och Sång. Även svenska musikerna Barbro Hörberg och Fint Tillsammans har gjort sånger som handlar om att cykla, så det finns en massa olika stämningar att välja och vraka mellan. Fixa en cykellista idag och glid fram med ett leende på läpparna!