Spendera mer tid ute

För mig har cykling inneburit väldigt många olika saker. Numera har jag svårt att separera den jag är från mitt intresse att cykla. Men det betyder inte att jag spenderar all min tid på en cykel. Tvärtom har jag kommit att uppskatta att ta mig tid att existera i nuet. Och vad jag har kommit att inse är att för min del så är tiden mer värd om jag spenderar den utomhus. Detta gäller allt ifrån umgänge till matlagning. Därför ser jag numera till att alltid ha tillgång till en praktisk bordsgrill och annat som krävs för att spendera så mycket tid som möjligt helt frigjord från huset eller lägenhetens gränser.

Men vad är det egentligen med utomhustid som är så speciellt? Är det inte överhajpat? För min del så handlar att vara utomhus om frihet, och att ta kontroll över sin egen tid. När jag sitter inomhus så känner jag ofta att väsentlig tid helt enkelt rinner bort, och jag känner mig ofta mer eller mindre instängd. Är jag utomhus så får jag tvärtemot ny energi, känner mig redo att vara aktiv och upplever att jag kan axla vad som helst.

Det har gjort att jag sakta men säkert börjat ställa om mitt liv på ett sådant sätt att jag känner att jag lever mer aktivt. För mig går det inte att beskriva känslan över att inte längre känna sig begränsad. Därför rekommenderar jag definitivt att även du funderar på vad du kan göra för ett mer utomhusorienterat leverne.