Härliga cykelturer i Västeråsområdet

Västerås är en mysig stad som har mycket att erbjuda motionsälskare på, med vandringsleder, cykelleder och vacker natur. Idag tänkte jag tipsa er om några av mina personliga favoriter i Västeråsområdet som jag ofta besöker med vänner och familj. Västerås har faktiskt varit en populär stad för cyklister ända sedan 50-talet och idag erbjuder de över 37 mil cykelleder. Kombinera din cykelutflykt med en skön kväll på ikoniska Steam Hotel intill Mälaren som är känt i hela Europa om du verkligen vill lyxa till det och göra det till en oförglömlig vistelse.

Två cykelleder löper runt Västerås: Nätverket TMF (Träning Motion Fritid) som består av ett flertal cykelvägar i hela Västerås kommun med upp till 600 km som till 90% består av asfalterade vägar. Mälardalsleden sträcker sig hela vägen till Arboga, med anslutning till flera städer, orter och bryggor (inklusive Sigtuna, Håbo, Enköping, Hallstahammar och Köping). Det finns också förbindelser till Sverigeleden och möjlighet att ta del av andra delar av ett nätverk som består av totalt 800 km av spännande äventyr för cyklister. Perfekt när man behöver en paus från kontor Östermalm.

Nu är det kanske lite mer skidväder, men det gäller att planera väl i förväg om man vill ha en bra cykelsemester, så varför inte lägga upp en plan för vårens härliga cykeläventyr? Västeråsområdet är som sagt en av mina personliga favoriter och om ni vill veta mer om hur man kan få ut det mesta av sin vistelse där får ni gärna lämna en kommentar eller ta kontakt.