Kom snabbt upp på sadeln igen

Efter en lång cykeltur kan det kännas som att du aldrig vill sätta dig på en cykelsadel igen. Men egentligen så vet du ju att du längtar tills nästan gång du sätter dig på sadeln och trampar iväg. För att det inte ska behöva gå så lång tid mellan cykelturerna så kan du återhämta dig på det mest effektiva sättet – ta del av våra tips nedan för hur du gör det!

Mat

När du har kommit hem, duschat och gjort dig iordning så är det dags för dig att fylla på energilagret. Kroppen gör av med mycket energi när du cyklar och för att kroppen ska bli stark igen behöver du ge den “bränsle”.

Beroende på vad du har för mål med din träning finns det vissa saker som passar bättre att äta efter en cykeltur än andra. Men cyklar du bara för att du tycker det är kul är det inga problem med att äta helt vanlig, näringsrik mat som du har lagat med hjälp av Sous vide eller andra köksredskap.

Stretcha

För att musklerna inte ska göra ont i flera dagar efteråt kan du behöva stretcha. Det hjälper musklerna att sträcka ut sig och återhämta sig snabbare. Att stretcha behöver inte betyda att du ska gå ner i spagat, utan det räcker med att du sträcker ut vaderna mot ett rakt sidobord eller en vägg.

Vila

Nästan det viktigaste är att vila. Att låta kroppen och musklerna vila för att de ska kunna bli starkare kan vara A och O för din utveckling. Därför är det väldigt viktigt att du sover bra och inte låter exakt samma muskler arbeta varenda dag.