Ladda batterierna med chiapudding

Ja, inte elcykelns batterier, utan dina batterier! Chiapudding ger dig nämligen en massa energi och det är ett perfekt mellanmål eller frukost innan man ger sig ut på långfärd. För att laga chiapudding hemma behöver du bara ekologiska chiafrön och en typ av mjölk. Sedan kan du välja om du vill finhacka nötter, ha i frön, bär eller frukt. När det gäller bär och frukt går det lika bra med frysta, färska eller torkade.

Om du vill testa att göra chiapudding med kaffesmak kan du dra igång din kaffebryggare eller kaffemaskin och laga en kopp starkt kaffe. Låt det svalna innan du blandar i det i din puddingmix och ersätt helt enkelt några matskedar mjölk med kaffe, beroende på hur stark kaffesmak du vill ha.

Chiapudding laddar dina batterier med en stor dos av långsamma kolhydrater, omega-3 och nyttiga fibrer. Det är dessutom väldigt enkelt att göra. Du behöver inte blenders eller stavmixer, utan det enda som krävs är en behållare av något slag eller en skål. Många tycker om att laga sin chiapudding i en burk med lock på. Det ser gulligt ut och då kan du dessutom ruska om burken för att blanda allting.

Du kan också bygga upp din chiapudding lite mer elegant med olika lager av ingredienser för att få den att se extra snygg ut. Ett lager med hallon ger dig en röd rand, följd av ett lager med nötter, och sedan ett lager med blåbär. Det blir en snygg design och det är alltid mysigt med ett estetiskt element!