Hur väljer man rätt elcykel?

Att ta cykeln till jobbet eller skolan, istället för bilen kommer helt klart ge dig flera fördelar. Dels kommer du att slippa dyra bensinkostnader, kan få in lite mer vardagsmotion under dagen för en bättre hälsa och kommer även att göra miljön en tjänst.

Men om du har en liten längre väg att cykla, så kanske du behöver lite hjälp på traven. En elcykel kommer då att bli din nya bästa vän och med detta smarta val, kan du cykla längre sträckor och orka dig uppför även de allra brantaste backar. Men hur väljer man då rätt elcykel för det som den ska användas till?

Hur långt brukar du cykla?

Det finns lite olika typer av elcyklar. Dels de som kan användas med full drivkraft och där du inte behöver trampa för att cykeln ska åka framåt, samt de lite enklare alternativen som ger dig lite skjuts på raksträckor och i backar så att du kan orka trampa längre.

De mer kraftfulla alternativen kostar visserligen lite mer, men kommer också att underlätta om du vill kunna cykla riktigt långa sträckor eller använda cykeln för träning. Detta är minst lika viktigt att ha i åtanke som att kika på banquet.se/konferensmobler/konferensbord/ när du ska möblera om på kontoret hemma.

Hur ser din budget ut?

Utvecklingen av elcyklar har kommit långt och du kommer därför oavsett budget kunna hitta en effektiv modell. Fundera på hur mycket du vill lägga och vilka egenskaper cykeln ska ha för att fylla sin funktion i din vardag.